Gabrielskloof Magdalena The Landscape Series Botrivier Zuid Afrika 2017

More Views

Gabrielskloof Magdalena The Landscape Series Botrivier Zuid Afrika 2017

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: OK

Only 10 left

€ 30,00

Snel overzicht

Een aanrader als u van houttonen houdt in uw wijn! Slechts 3235 flessen gebotteld!

Details

Gabrielskloof in Zuid-Afrika is de plek waar Peter-Allan zijn eigen Crystallum wijnen maakt. Maar hij isook de wijnmaker van de wijnen van Gabrielskloof. Gabrielskloof is een familiebedrijf en ligt even buiten Botrivier. Bernhard Heyns was al jaren op zoek naar het juiste stuk land om zijn eigen wijnen te gaan maken. Hij zocht een onaangetast stuk land met optimale bodem- en klimaatcondities en land dat niet eerder was aangeplant met wijnstokken om ze virusvrij te laten groeien. In 2001 kocht Bernhard het estate en de wijngaarden, toen heette het nog Avontuur, en heeft het vernoemd naar de voormalige eigenaar Gabriël le Roux (eigenaar in 1842). De eerste wijnen werden in 2009 op de markt gebracht. In dat jaar opende hij ook de kelder, het restaurant en het proeflokaal. De ambitie is om de beste wijnen te produceren die mogelijk zijn en die de complexiteit, rijkheid en diversiteit van het unieke terroir van Gabrielskloof weerspiegelen. Er wordt op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier met de natuur omgegaan en met respect voor de biodiversiteit van de regio. Botrivier kent een Mediterraans klimaat met een lang groeiseizoen en een gemiddelde tot warme temperatuur. Voor de selektie van Magdalena The Landscape Series worden de druivensoorten sauvignon blanc en sémillon afzonderlijk gevinifieerd. De druiven worden handmatig geoogst waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden de gehele trossen direct pneumatisch geperst en laat men het sap ongeveer 12 uur gekoeld rusten zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Vervolgens laat men het sap, drie weken lang, temperatuur (15°C) gecontroleerd de alcoholische fermentatie met natuurijke (druifeigen) gisten ondergaan op gebruikte Franse eikenhouten barriques van 400 en 500 liter. Aansluitend vindt op dezelfde barriques de malolactische gisting en rijping op de lies plaats. Na ongeveer een jaar volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na lichte filtering gebotteld.

Extra informatie

Score Nee
Wijnhuis Gabrielskloof
Land van oorsprong Zuid-Afrika
Wijnstreek Botrivier
Druivensoort Sauvignon Blanc, Semillon
Inhoud 0,75 l
Te proeven in Wijnbar BOTTLES NEXT DOOR te Sas van Gent

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.